lt
2018-10-22 į sąrašą

Lietuvos gastronomijos savaitė Kaune: vakarienės, ekskursijos ir filmai

Po degustacijos viename iš keturių restoranų, siūlančių specialius meniu, gastronominius atradimus kviečiame tęsti pasivaikščiojimų metu ir „Romuvoje“.

Lapkričio 5-11 dienomis vyks Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, šefų meistrystę. Suplanuota ir daugiau gardžių renginių – apie kaunietiškąją programos dalį mes tuoj pat ir papasakosime.

Kaune degustuoti specialiai Gastronomijos savaitei skirtus meniu kviečia keturi restoranai – tai „Kauno doke“ įsikūręs „Fresh Buffet“ (rinkinys už 10 Eur/asm), „Siesta“, „Monte Pacis“ ir „Ieti“ (rinkinys už 30 Eur/asm). Jau pats metas skambinti ir rezervuoti geriausią staliuką. Degustacijų laikus ir kitą informaciją rasite čia

siesta

Restoranas „Siesta“ įsikūręs ant Nevėžio kranto, vos 10 min. automobiliu nuo Kauno centro. Restorano archyvo nuotr.

montepacis3

Kiekvienas apsilankymas „Monte Pacis“ tampa nedidele švente. Restorano archyvo nuotr.

Kauno miesto muziejaus kolektyvas, dievinantis ne tik maistą, bet ir istorijas apie virtuvių tradicijas ir jų kaitą, parengė ekskursiją-kulinarinę kelionę po miesto istoriją, pavadintą „ Skaniausias kąsnelis visada pasiekdavo Kauną! Ar tikrai?..“.

Ekskursijos metu dalyviai sužinos, iš kur ir kokia mėsa pasiekdavo Kauno miesto gyventojų stalą, išgirs istorijas apie čia valgytus retus gyvūnus bei susipažins su europinėmis kulinarinėmis „srovėmis“, pasiekusiomis Lietuvą ir Kauną. Ekskursijos gidas – Muziejaus archeologas – taip pat papasakos, kaip istoriniai metraščiai ir archeologiniai tyrimai padeda sudaryti ankstesnių amžių gyventojų valgiaraštį bei suvokti tikrąsias senovinės virtuvės tradicijas.

Ekskursija vyks Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15) lapkričio 6 d. (antradienį) 17 val., lapkričio 8 d. (ketvirtadienį) 17 val. ir lapkričio 10 d. (šeštadienį) 13 val. ir 15 val. Išsirinkę sau patogų laiką būtinai užsiregistruokite tel. (8 37) 201 601. Daugiau apie šią ekskursiją skaitykite čia. 

ldkvirtuve

Kauno miesto muziejaus nuotr.

Gardžią ekskursiją Lietuvos gastronominės savaitės proga rengia ir „Kaunas IN“. Lapkričio 7 d. 17 val. ir 10 d. 10:30 val. kviečiame į pasivaikščiojimą tema „Gastronomija Kaune nuo seniausių laikų iki tarpukario“. Jos metu sužinosite viską apie populiarias maisto prekes Kaune įvairiais laikmečiais ir apie patiekalus, be kurių nebuvo įsivaizduojama nei viena bajoriška puota. Ekskursiją papildys ir degustacija. Daugiau apie šį pasivaikščiojimą skaitykite čia, nepamirškite ir užsiregistruoti.

gastrosav

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Prie gardžiosios savaitės renginių prisijungė ir Kauno kino centras „Romuva“, parengęs specialią kulinarinių filmų programą. „Atrandant Gastoną“ kvies susipažinti Gastónu Acurio, Peru pasididžiavimu, ikona ir geriausiu šalies ambasadoriumi, „Michelin“ žvaigždutės: virtuvės istorijos“ skverbsis pro blizgantį paviršių ir siūlo nuoširdų, tačiau be galo aštrų ir aktualų žvilgsnį į „Michelin“ žvaigždutes pelniusių šefų ir jų restoranų kasdienybę, o „Turkiškai“ kelionių žurnalų stiliumi vaizduoja geriausio pasaulio restorano „El Celler de Can Roca“ įkūrėjų – Roca brolių – gastronominius nuotykius keliaujant po Turkiją. Filmų seansų laikus skelbia „Romuva“.

http://www.youtube.com/watch?v=msOGQGyCgfo&feature=youtu.be

„Kaunas IN“ ir Lietuvos gastronomijos savaitės inf. 

 

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis