lt
2018-12-16 į sąrašą

2019-ųjų sutikimas Kaune. Kas, kur ir su kuo?

Gurmaniškos vakarienės, klasikinės ir elektroninės melodijos ir šokiai po atviru dangumi.

Dovanos supirktos, Kalėdų eglė aplankyta, šventinė apranga paruošta – o kur Naujus? Į kasmet kylantį klausimą atsakyti galite tik  jūs, o mes savo ruožtu suruošėme porą sąrašų. Viename – Kauno restoranų naujametiniai pasiūlymai, kitame – gruodžio 31 d. suplanuoti šventiniai koncertai ir šokiai. Linksmai!

Naujųjų metų naktis Pažaislio vienuolyno ansamblyje  

Ar teko sutikti Naujuosius Metus ne tik skaniai, gražiai ir šventiškai, bet ir pakiliai, džiugiai bei dvasingai? Pasidžiaugti bendravimu su artimaisiais, skambant gyvai muzikai, nurimti šv. Mišiose, pasimėgauti skaniu maistu, rinktiniais gėrimais, išgirsti savo norus ir juos paleisti vidurnaktį prie degančio laužo iš tolo aidint miesto fejerverkams ir skambant bažnyčios varpams. Visa tai kartu patirti kviečia svetingumo kompleksas „Monte Pacis“. Daugiau informacijos. 

HOSPITALITY COMPLEX MONTE PACIS 731x1025

„Monte Pacis“ archyvo nuotr.

Nusprendę šventinį vakarą praleisti Kauno centre ar senamiestyje nenuobodžiausite – atrodo, kiekvienas restoranas turi ką pasiūlyti!

Vieno geriausiai vertinamų restoranų Kaune „Uoksas“ naujametinis meniu – septynių patiekalų vakarienė, pageidaujant priderinami gėrimai. Daugiau informacijos.

Penkių patiekalų šventę siūlo ir jaunesnysis „Uokso“ brolis „Snobas“, šiemet atidarytas verslo cenre „Arka“. Daugiau informacijos.

Modernios virtuvės oazė „Ieti“ siūlo penkių patiekalų vakarienę skambant gyvai muzikai ir nuostabų vaizdą pro langus tiesiai į Rotušės aikštę, kur vyks didysis Naujųjų sutikimas. Daugiau informacijos. 

ieti naujuju2

„Ieti“ archyvo nuotr.

Dar vieni Rotušės aikštės gyventojai – „Soul“ – kviečia į prancūzišką vakarienę, virsiančią vakarėliu „Moulin Rouge“ tema. Daugiau informacijos.

Prie pat Kauno pilies esantis „Pilies sodas“ vakarieniauti siūlo skambant saksofonui, o po vidurnakčio šventė persikels į klubą „Taboo“. Daugiau informacijos.

Azijietišką maistą su meile kinui derinantis „Režisierius“ siūlo įsijausti į mėgstamą vaidmenį ir per Naujuosius dėvėti kaukes, o valgiaraštyje – gurmaniški patiekalai, įskaitant austres. Daugiau  informacijos.

„Bernelių užeiga“ M. Valančiaus gatvėje kviečia į smetonišką vakarėlį su smetoniškomis vaišėmis. Nemokate svingo ir fokstroto judesių? Nieko tokio – laukia ir šokio pamoka. Daugiau  informacijos.

Itališkos klasikos įkvėptą penkių patiekalų vakarienę ruošia šeimyninis restoranėlis „Piccola Italia“. Daugiau  informacijos.

piccolaitalia2

„Piccola Italia“ archyvo nuotr.

Italų kaimynai Maironio gatvėje, žalgiriečių numylėtiniai „Dia“, kviečia šešių patiekalų vakarienei ir burtininko Nicholas Kin magijos seansui. Daugiau informacijos.

Muzika

Naujųjų sutikimą jau 16 val. pradėti kviečia Kauno miesto simfoninis orkestras. Koncerte „Muzikinis fejerverkas“ skambės nuotaikingi Georges Bizet, Andrew Lloydo Webberio, Leonardo Bernsteino, airių grupės „Westlife“, Richardo Rodgerso ir kitų kompozitorių kūriniai. Bilietai.

VDU Didžiojoje salėje VDU Kamerinis orkestras, diriguojamas Ričardo Šumilos, bei operos solistai Ieva Goleckytė, Monika Pleškytė, Andrius Apšega ir Povilas Padleckis padovanos neužmirštamą valsų karaliumi tituluojamo Johano Štrauso kūrybos perlų koncertą. Bilietai.

Didžiausioje Baltijos šalyse „Žalgirio“arenoje jungtinį koncertą surengs du publikos numylėtiniai, du scenos grandai – Chrisas Normanas ir Gytis Paškevičius. Abu atlikėjai pasirodys su savo gyvo garso grupėmis ir atliks visas populiariausias savo dainas, su kuriomis išaugo jau ne viena mūsų karta. Finaliniu koncertų akcentu taps vidurnaktį Kauno dangų nušviesiantis įspūdingas fejerverkas, skelbiantis naujųjų metų pradžią. O prieš koncertą šventiškai pavakarieniauti kviečia restoranas „Sala“. Bilietai ir informacija apie vakarienę.

Senamiestyje veikiančiame klube „Sandėlis“ Naujuosius sutikti padės buvęs „Hiperbolės“ narys Igoris Berinas, šiam vakarui paruošęs klasikinio roko hitų programą. Daugiau informacijos.

Ką beveiktumėte Naujųjų išvakarėse, greičiausiai spėsite iki vidurnakčio atvykti į Kauno Rotušės aikštę. Oficiali vakarėlio po atviru dangumi pradžia – 22:30 val.

47354926 2102806133112541 7098320393156427776 n2

Vidurnaktį pasimatome čia! Kauno savivaldybės nuotr.

Tradiciškai likus pusvalandžiui iki Naujųjų suskambės Kauno karilionas. Naujųjų metų sutiktuvės Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, skambant varpų muzikai – ilgametė kauniečių tradicija. Šių metų naujametiniame kariliono koncerte (skambina maestro Julius Vilnonis) – populiarios, publikos pamėgtos melodijos.

Prie pat Soboro veikiantis šokių muzikos klubas „Anna Mesha“ šventinę naktį organizuoja karnavalą tema „Gulbių ežeras“. Daugiau informacijos.

„Bardakas“ tuo tarpu šokti kviečia kartu su „Freaks on Floor“ vokalistu Justinu Jaručiu. Daugiau informacijos.

Po vidurnakčio garso kolonėles užkurs elektroninės muzikos klubas „Lizdas“, pirmajai 2019-ųjų nakčiai sukvietęs 7 didžėjus ir visa tai pavadinęs „Sočiais Naujais“. Daugiau informacijos.

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis