Savaitgalio rytas, o gal tiesiog toks, kurį nereikia niekur lėkti – nuostabus metas, ir net jei šiuo metu neatostogaujate, pasijusti lyg kurorte lengviausia išsiruošus pusryčiauti mieste. Lietuviams tai tikrai skamba kaip nedidelė šventė, tiesa? Rekomenduojame keletą smagių pusryčių vietų Kaune, kurių virtuvės šefai supranta, kad rytas – tai ne tiesiog kietai virtas kiaušinis ir šaukštas žirnelių. Sąrašą suskirstėme į dvi dalis – pirmojoje rasite kasdien užsukti kviečiančias įstaigas, o antrojoje – siūlančias lėtus savaitgalio stebuklus.
Viename svetingiausių viešbučių šalyje, neseniai atsinaujinęs, „Radisson Kaunas“ įsikūręs restoranas ankstyvus, gausius ir įvairius švediškus pusryčius siūlo kasdien už fiksuotą 16 eurų kainą.
Įmonės nuotr.
Vėlyvųjų pusryčių kultūra Kaune išties džiugina, pasimėgauti sočiu „brunch'u“ galima gražiausiose miesto vietose, o dienoms ilgėjant ir šiltėjant, tai padaryti taps įmanoma ir ne iš gatvės, o pakilus virš jos, ant BŌHEME HOUSE stogo terasos, kuri dovanoja jaukią Kauno panoramą gurkšnojant rytinę kavą ar atsipalaiduojant vakare po darbų.
Įmonės nuotr.
Kvapnios ir kokybiškos, čia pat skrudintų pupelių kavos mėgėjai, Kauno centre vaikštinėjantys anksti rytą, jau spėjo atrasti naujutėlę vietelę prie pat miesto savivaldybės. Nepamirškite susivilioti ir šviežiais kepiniais, o pamėgtos kavos pupelių įsigysite ir į namus ar biurą.
Įmonės nuotr.
Prie pat stilingo viešbutėlio BōHEME HOUSE neseniai atsidarė ir dar viena pusryčių ritualams ištikima ir gyvūnams draugiška vieta. Kava ir įvairiausiais būdais ruošti tradiciniai bei šiuolaikiški pusryčių patiekalai – iki pat vakaro. Beje, čia – ir gausus veganiškų desertų pasirinkimas.
Įmonės nuotr.
Vienybės aikštėje įsikūręs restoranas ir darbo dienomis, ir savaitgaliais laukia pusryčiautojų, kuriems svarbus ne tik puikus maistas, bet ir įkvepiantis vaizdas pro langą.
Ankstyviems pusryčiautojams viešbučio restorano pusryčių bufetas atviras kiekvieną dieną, o meniu pasirinkimas pakankamai platus keliautojams iš visų kraštų.
Te neapgauna jūsų šios vietelės vardas. Taip, spurgos čia dieviškos, bet dieviški ir bagel’iai, blynai, kiaušinienės bei kiti pusryčių čempionų pasirinkimai.
Foto: Greta Bajoraitė
Mažai egzistuoja situacijų, kurių nepataisytų pusryčiai, o „Bistronomėje“ jais mėgautis galime kone visą dieną ir dar su augintiniu pro didžiulius langus žvelgiant į praeivius Laisvės alėjoje. Royale kiaušiniai, Benediktai, kelių rūšių tartaletės, kruasanuose slėptos kiaušinienės ar tiesiog košė – sau kažką atras kiekvienas.
Įmonės nuotr.
Jau beveik senamiesčio klasika – pusryčiauti čia smagiausia vartant laikraštį ar žurnalą. Griebkite čia pat kepamų bandelių, sausainių ar kitų kepinių arba luktelėkite, kol apskrus omletas. Ir savaitgaliais!
HER EXCELLENCY BY VERO CAFE
PIRMADIENIAIS–PENKTADIENIAIS 7.30–18.30
ŠEŠTADIENIAIS 9.00–18.30
SEKMADIENIAIS 10.00–18.30
Netikėtai ištikus norui pasimėgauti vėlyvaisiais pusryčiais, gera žinoti, jog yra vietų, kur visą dieną mūsų laukia Benedikto kiaušiniai ar kiti pamėgti pusryčių patiekalai.
Buvusiame banke besislepianti bene stilingiausia Kauno centro vietelė žavi ne tik naktinėtojus. Savaitgaliais nuo vidudienio čia ruošiama rytietiška šakšuka ar tokios įmantrybės, kaip 'chorizo french toast'. Pavyzdžiui, su naminiu svarainių limonadu…
Įmonės nuotr.
Kadaise tai buvo „kavaledis“, vėliau ši vieta prie pat Karo muziejaus matė daug transformacijų, o dabar prisikėlė su išskirtiniu interjeru ir dar spalvingesnėmis idėjomis. Savaitgaliaujantiems belieka rinktis: prancūziškas skrebutis su bananų flambé, „Monte Cristo“, senas geras Benediktas, o gal japoniški blyneliai?..
Įmonės nuotr.
„Žalgirio“ krepšininkų ir tų, kurie mėgsta ne tik gardų, bet ir visapusiškai estetišką maistą, mėgstama vieta savaitgaliais siūlo kruopščiai sufantazuotą pusryčių meniu ir nepriekaištingą aptarnavimą.
Net ir viduryje savaitės vakare staliuką šiame istoriniame pastate įsikūrusiame restorane sunkiai gausi, tad rekomenduojame rezervuoti vietą savaitgalio pusryčiams iš anksto. Kartą susipažinę su „Momo Grill“ siūlomais Benedikto kiaušiniais ir pusryčių kokteiliais iškart ryšitės rimtesniems santykiams.
Įmonės nuotr.
Dėl tokių pusryčių pasirinkimų verta gyventi tik savaitgaliais. Tex-mex kiaušinienė, tortiljos sumuštiniai, kesadiljos su omletu, amerikietiški blynai, ir, aišku, „kruvinosios Marijos“. Kada vėl bus sekmadienis?
Įmonės nuotr.
Norit Benediktų? Prašom, bet gal metas išbandyti patį rimčiausią brunch’o burgerį, į kurį telpa net 180 g grynos jautienos? Ir kiaušinis, aišku. Ir dar šis tas itin savaitgališko. Bet... gal austrių? Ar karštos sriubos, kurios, beje, nepelnytai nėra daugelyje pasaulio vėlyvųjų pusryčių meniu? Čia į lėkštes pilamas ramen’as.
Įmonės nuotr.
Beveik kaip pas močiutę – blyneliai, košės, kepti kiaušiniai su lašinukais ar krosnyje ruoštas omletas.
Titulinė nuotr.: „Laukas“ / Ieva Stanienė