Dėmesio: naujausi ir skaniausi vėlyvųjų pusryčių pasirinkimai gyvena čia (2024 m. balandžio mėn. straipsnis).
Savaitgalio rytas, o gal tiesiog toks, kurį nereikia niekur lėkti – nuostabus metas, ir net jei šiuo metu neatostogaujate, pasijusti lyg kurorte lengviausia išsiruošus pusryčiauti mieste. Lietuviams tai tikrai skamba kaip nedidelė šventė, tiesa? Rekomenduojame keletą smagių pusryčių vietų Kaune, kurių virtuvės šefai supranta, kad rytas – tai ne tiesiog kietai virtas kiaušinis ir šaukštas žirnelių. Sąrašą suskirstėme į dvi dalis – pirmojoje rasite kasdien užsukti kviečiančias įstaigas, o antrojoje – siūlančias lėtus savaitgalio stebuklus.
DARBO DIENOMIS
Viename svetingiausių viešbučių šalyje, neseniai atsinaujinęs, „Radisson Kaunas“ įsikūręs restoranas ankstyvus, gausius ir įvairius švediškus pusryčius siūlo kasdien už fiksuotą 16 eurų kainą.
Ankstyviems pusryčiautojams viešbučio restorano pusryčių bufetas atviras kiekvieną dieną, o meniu pasirinkimas pakankamai platus keliautojams iš visų kraštų.
Te neapgauna jūsų šios vietelės vardas. Taip, spurgos čia dieviškos, bet dieviški ir bagel’iai, blynai, kiaušinienės bei kiti pusryčių čempionų pasirinkimai.
Mažai egzistuoja situacijų, kurių nepataisytų pusryčiai, o „Bistronomėje“ jais mėgautis galime kone visą dieną ir dar su augintiniu pro didžiulius langus žvelgiant į praeivius Laisvės alėjoje. Royale kiaušiniai, Benediktai, kelių rūšių tartaletės, kruasanuose slėptos kiaušinienės ar tiesiog košė – sau kažką atras kiekvienas.
Įmonės nuotr.
Jau beveik senamiesčio klasika – pusryčiauti čia smagiausia vartant laikraštį ar žurnalą. Griebkite čia pat kepamų bandelių, sausainių ar kitų kepinių arba luktelėkite, kol apskrus omletas. Ir savaitgaliais!
HER EXCELLENCY BY VERO CAFE
K. DONELAIČIO G. 60
PIRMADIENIAIS–PENKTADIENIAIS 7:30–18:30
ŠEŠTADIENIAIS-SEKMADIENIAIS 9:00–18:30
Netikėtai ištikus norui pasimėgauti vėlyvaisiais pusryčiais, gera žinoti, jog yra vietų, kur visą dieną mūsų laukia Benedikto kiaušiniai ar kiti pamėgti pusryčių patiekalai.
PILIES G. 1
PIRMADIENIAIS-KETVIRTADIENIAIS 8:00-13:00
PENKTADIENIAIS 8:00-14:00
ŠEŠTADIENIAIS-SEKMADIENIAIS 9:00-14:00
Marsas Mieste – tai kulinarijos menų oazė esanti Kauno širdyje. Pusryčių metu ši vieta pasiūlo ne tik skanius patiekalus, bet ir išskirtinę atmosferą, kurios dėka kiekvienas svečias jaučiasi kaip kosminių skonių tyrinėtojas.
KIEKVIENĄ ŠEŠTADIENĮ IR SEKMADIENĮ 11:00-14:00
„Park Avenue“ – tai Ąžuolyno apsuptyje – mieste, tačiau lyg užmiesčio namuose – įsikūręs restoranas, spinduliuojantis ramybės, kultūros bei istorijos dermę. Užburianti vietos atmosfera čia kviečia atrasti naujus Europos ir Azijos virtuvių skonius, kuriuos dar labiau paįvairina magiška vėlyvųjų savaitgalio pusryčių tradicija.
Lėtais rytais tiekiamas vietos valgiaraštis ryškus visų pamėgtais klasikiniais patiekalais bei dar neatrastomis jų interpretacijomis. Nuo įvairių Benediktų, šakšukos ar avokado skrebučio, iki Crêpes Suzette blynelių: kuo pasimėgauti čia ras tiek saldžių, tiek sūrių pusryčių mylėtojai.
Buvusiame banke besislepianti bene stilingiausia Kauno centro vietelė žavi ne tik naktinėtojus. Savaitgaliais nuo vidudienio čia ruošiama rytietiška šakšuka ar tokios įmantrybės, kaip 'chorizo french toast'. Pavyzdžiui, su naminiu svarainių limonadu…
Kadaise tai buvo „kavaledis“, vėliau ši vieta prie pat Karo muziejaus matė daug transformacijų, o dabar prisikėlė su išskirtiniu interjeru ir dar spalvingesnėmis idėjomis. Savaitgaliaujantiems belieka rinktis: prancūziškas skrebutis su bananų flambé, „Monte Cristo“, senas geras Benediktas, o gal japoniški blyneliai?..
„Žalgirio“ krepšininkų ir tų, kurie mėgsta ne tik gardų, bet ir visapusiškai estetišką maistą, mėgstama vieta savaitgaliais siūlo kruopščiai sufantazuotą pusryčių meniu ir nepriekaištingą aptarnavimą.
Net ir viduryje savaitės vakare staliuką šiame istoriniame pastate įsikūrusiame restorane sunkiai gausi, tad rekomenduojame rezervuoti vietą savaitgalio pusryčiams iš anksto. Kartą susipažinę su „Momo Grill“ siūlomais Benedikto kiaušiniais ir pusryčių kokteiliais iškart ryšitės rimtesniems santykiams.
Dėl tokių pusryčių pasirinkimų verta gyventi tik savaitgaliais. Tex-mex kiaušinienė, tortiljos sumuštiniai, kesadiljos su omletu, amerikietiški blynai, ir, aišku, „kruvinosios Marijos“. Kada vėl bus sekmadienis?
Norit Benediktų? Prašom, bet gal metas išbandyti patį rimčiausią brunch’o burgerį, į kurį telpa net 180 g grynos jautienos? Ir kiaušinis, aišku. Ir dar šis tas itin savaitgališko. Bet... gal austrių? Ar karštos sriubos, kurios, beje, nepelnytai nėra daugelyje pasaulio vėlyvųjų pusryčių meniu? Čia į lėkštes pilamas ramen’as.
Beveik kaip pas močiutę – blyneliai, košės, kepti kiaušiniai su lašinukais ar krosnyje ruoštas omletas.
Titulinė nuotr.: „Laukas“ / Ieva Stanienė
Visit Kaunas - Minkštai virtos atostogos: TOP 5 vėlyvųjų pusryčių vietos Kaune