lt
2021-03-27 į sąrašą

Kaunietiškas Velykų stalas (restoranai gamina namams)

Kaip susikurti šventinę nuotaiką? Galbūt, vietoje virtuvėje praleistos dienos, užsisakyti pavasariškų vaišių iš Kauno restoranų?

Dar vienas šventes pasitinkame ne tokiame būryje artimųjų, kaip galbūt svajojame. Visgi tai nereiškia, kad švęsti nereikia. Kaip susikurti šventinę nuotaiką? Galbūt, vietoje virtuvėje praleistos dienos, užsisakyti pavasariškų vaišių iš Kauno restoranų? Štai ką mūsiškiai siūlo šioms Velykoms.

Nuo tradicinės „baltos mišrainės“ iki gaivių salotų, ypatingų padažų, šventiškai paruoštos paukštienos, jūros gėrybių, net austrių – Velykų stalui paruošto valgiaraščio gausa maloniai stebina „Laurus“ restoranas. Užsakymai priimami iki Kovo 31 d., visą pasiūlymą rasite čia.

Viešbutyje „Daugirdas“ veikiantis restoranas taip pat nestokoja kūrybingumo ir atidumo šventinėms detalėms. Nuo rausvojo tuno tartaro iki krevetėmis įdarytų kiaušinių… ir čia pat, Kaune gaminamo kombucha gėrimo. Užsakymai priimami iki Kovo 31 d., visą pasiūlymą rasite čia.

Pasiilgtasis „Uoksas“ Velykoms siūlo rinktis iš vos kelių, bet pukiai paruoštų patiekalų. Jei svajojate apie įdarytą upėtakį ar veršio žandų žlėgtainį, jums pakeliui! Užsakymai priimami iki balandžio 3 d., visą pasiūlymą rasite čia.

Ką gi kūrybingo Velykoms parengė kulinarinė studija „Čiop Čiop“? Ogi šventinius pusyčius ir pietus, kuriuose netruks ypatingai paruoštų kiaušinių, „firminio“ studijos sūdyto upėtakio ir net desertui paruošto mangų ir kokosų sūrio pyrago! Visi užsakymai priimami iki balandžio 1 d.

ciopciop velykos

„Čiop Čiop“ nuotr.

Restorano „Nüman“ Velykų meniu subalansuotas 4 suaugusiųjų asmenų vaišėms, o mėgstamų skonių, šefo teigimu, jame turėtų atrasti kiekvienas. „Nors stipriai į gastronomines Velykų tradicijas nenukrypome, moderniai interpretuotų tradicinių akcentų ant šventinio stalo netruks. Ryškiausia iš jų – vadinamoji Velykų „Boba“. Visgi, šį kartą ją paruošėme kiek kitokią – nesaldžią, o labiau pikantišką ir tinkamą dalintis kaip užkandį. Ji bus patiekiama su rūkyta šonine ir čiobreliais, tad skonis bus labai įdomus“, – intriguoja šefas Adomas Jegnoras. Plačiau apie jo idėjas šventiniam stalui skaitykite portale „Kas vyksta Kaune.“ Užsisakyti restorano „Nüman“ Velykų meniu galite iki balandžio 2 d.

Netikras zuikis, medaus tortas, „išmacavotas“ viščiukas, net legendinis kepsnys „Astra“ – „Višta Puode“ komanda tikrai pasistengė, kad šventes sutiktumėte „kaip pas močiutę“. Jų pasiūlymą rasite čia.

Klasikos pasiilgusiems apie save primena ir „Bernelių užeiga“, pasiryžusi jūsų stalą papuošti net sviestiniu avinėliu. O kur dar visi kiti gardumynai… Jų sąrašą rasite čia.

Iki balandžio 1 d. užsakymų laukia velykinių staigmenų priruošti ketinantis restoranas „Sala“. Tarp jo idėjų – vyne troškintas upėtakis! Visą velykinį pasiūlymą rasite čia.

O gal antienos šlaunelių „confit“ ar Velingtono kepsnio? Jei norėtumėte ir šokoladinio deserto „Marselis“, visa tai jums į namus suruoš „Park Inn by Radisson“ viešbučio restorano komanda. Užsisakyti jie kviečia iki balandžio 2 d., plačiau skaitykite čia.

Įdaryti kiaušiniai skamba puikiai, ypač kai gali rinktis, kas viduje! Ir dar naminį majonezą – pavyzdžiui, krienų ar porų… Daugiau restorano „Penki skoniai. Studija“ idėjų Velykoms rasite čia. Visi užsakymai priimami iki balandžio 1 d.

„Nuogas Briusly“ ir „Rebels Irish Pub“ vienija pajėgas, kad net ir užimčiausi miestiečiai nepamirštų Velykų. Škotiški kiaušiniai, tailandietiškas viščiukas – skamba puikiai, tinka dviems žmonėms ir užsakoma iki balandžio 2 d. Plačiau čia.

Jūros gėrybių mėgėjų pamiltas „Selfish Bistro“ šventėms siūlo šviežias jūros gėrybes, žuvį ir išskirtinius gėrimus. Tad gal austrių? Plačiau čia.

O štai „Monte Pacis“ siūlo prisiminti turtingą Pažaislo vienuolyno ir jo sodo istoriją… Kaip tik šventėms – riboto leidimo pusiau saldus obuolių ir gudobelių gėrimas „Širdies duona“ ir ažuolo statinėje brandintas sausas juodųjų serbentų gėrimas „Sodrios mintys“. Plačiau skaitykite ir įsigykite čia.

 

Šviesių Šv. Velykų, lengvo pasiruošimo joms!

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis