lt
2020-03-10 į sąrašą

Konkursas „Kaunas gamina“ žengia į antrą etapą: savo žodį tarkite jūs

Per mėnesį nuo projekto starto sulaukta kelių dešimčių receptų, kuriuos pateikė profesionalūs virtuvės šefai ir kulinarijos mėgėjai.

Nemenko susidomėjimo tarp gastronomijos entuziastų sulaukusios Kauno patiekalo paieškos įgauna pagreitį. Per mėnesį nuo starto sulaukta kelių dešimčių receptų, kuriuos pateikė profesionalūs virtuvės šefai ir kulinarijos mėgėjai. Dabar estafetė perduodama publikai: ji raginama įvertinti visus pretendentų siūlymus ir savo balsais išrinkti tris receptus, kurių autoriai susikaus finale dėl Kauno patiekalo titulo.

20 unikalių receptų

Kaunas gali pasigirti įspūdinga tarpukario architektūra, unikalia istorija ir tiesiog kaunastiška miesto dvasia, tačiau kulinarinis identitetas kol kas menkai pažįstamas tiek turistams, tiek ir patiems kauniečiams. Vaišindami svečius iki šiol negalėdavome pasiūlyti kažko išskirtinai būdingo mūsų miestui. Siekiant tai pakeisti, surengtos Kauno patiekalo paieškos.

Beveik mėnesį virtuvės šefai vartė slaptus savo receptų užrašus, eksperimentavo bei kūrė miestą atspindinčių patiekalų receptūras. Kaunui pasiūlyta 20 unikalių ir istorijomis apipintų patiekalų receptų.

„Dvi dešimtys pasiūlymų iš savo srities profesionalų. Tai tik dar kartą įrodo, kad Kauno patiekalo atsiradimas – ypač laukiamas ir reikalingas. Norisi, kad virtuvės meistrų kūrinys taptų miesto vizitine kortele ir būtų randamas visų vietos restoranų meniu. O koks Kauno patiekalas bus ir kaip vadinsis – drauge su kompetentinga komisija dabar kviečiame spręsti jus, kauniečiai“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Metas vertinti ir balsuoti

Dabar lemiamas žodis perduodamas kauniečiams. Jie kviečiami peržiūrėti, įvertinti, o galbūt ir pasigaminti pateiktus patiekalus. Tuomet beliks priimti sprendimą ir atiduoti balsą už labiausiai patikusį receptą.

Visus pretendentų pasiūlymus, detalias jų receptūras, aprašymus bei nuotraukas galima peržiūrėti interneto svetainėje gamina.kaunas.lt. Balsavimas vyksta iki kovo 16 dienos.

Trys kauniečių geriausiai įvertinti receptų autoriai susitiks finaline.

Nugalėtojas paaiškės netrukus

Kovo 30 dieną specialiame renginyje trijų laureatų sukurtus ir pagamintus patiekalus ragaus, atsiradimo istorijų klausysis ir vertins kompetentinga komisija: „Virtuvės mitų griovėjų“ įkūrėjas ir idėjinis lyderis, kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas, kaunietis žurnalistas, laidų vedėjas, prodiuseris bei rašytojas Rytis Zemkauskas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanas, profesorius, Lietuvos kulinarijos istorijos ekspertas Rimvydas Laužikas bei kaunietė, restoranų verslo atstovė, legendinių Kauno barų bei kavinių įkūrėja Beta Kondratenkaitė.

Komisija iš 3 finalininkų receptų išrinks tą vienintelį – Kauno patiekalą. Jo autorius bus ne tik aukso raidėmis įrašytas į miesto gastronomijos metraščius, bet ir apdovanotas profesionaliu Damasko plieno peilio rinkiniu.

Kauno patiekalo vardą iškovojusi receptūra bus detaliai publikuojama viešai ir prieinama visoms Kauno kavinėmis bei restoranams, kad šiuo kūriniu vis dažniau mėgautųsi tiek kauniečiai, tiek ir miesto svečiai.

Kauno m. savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus informacija

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis