lt
2019-05-08 į sąrašą

Lietuvos gastronomijos savaitė Kaune – restoranai, kinas, ekskursijos

Šiemet pirmą kartą savaitė rengiama vasaros sezono išvakarėse, kuomet restoranų šefai pasirengę lankytojus nustebinti naujovėmis, šviežiomis gamtos gėrybėmis.

2019 m. gegužės 20 – 26 dienomis vyks jau šeštoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

Šiemet pirmą kartą savaitė rengiama vasaros sezono išvakarėse, kuomet restoranų šefai pasirengę lankytojus nustebinti naujovėmis, šviežiomis gamtos gėrybėmis, o ilgi ir šilti vakarai leidžia mėgautis puikiu maistu lauko terasose, kiemeliuose ar net gamtos apsuptyje.

Kita naujiena – išsiplėtusi festivalio geografija. Pastaroji gastronomijos savaitė rengta Vilniuje, Trakuose, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje, o šiemet dalyvaujančių miestų – dar daugiau.

Kaune degustuoti specialiai Gastronomijos savaitei skirtą meniu kviečia keturi restoranai – „Sala“, „Mesje skonis“, „Agave“ ir „Arrivée“. Žemėlapyje išsirinkite Jums labiausiai patinkančią ar dar neaplankytą vietą. Žinokite, kad restoranai, pažymėti žalia spalva, Jums pasiūlys išskirtinį rinkinį už 10 Eur asmeniui, pažymėti mėlyna spalva, – specialų meniu už 20 Eur asmeniui, o pažymėti raudona spalva, – už 30 Eur asmeniui.

56842796 1106664902854457 6796019609653739520 n

„Agave“ nuotr.

Taip pat kviečiame sudalyvauti specialiose Gastronomijos savaitės ekskursijose. Gegužės 22 d. pažindinsimės su prestižiniu Radijo stoties rajonu ir tyrinėsime gamyklos „Stumbras“ istoriją, gegužės 24 d. pasivaikščiojime kviesime atrasti gastronomiją Kaune nuo seniausiųjų laikų, o gegužės 25 d. ragausime šokoladu kvepiantį Kauną. Visas ekskursijas rasite čia, raginame į jas registruotis iš anksto.

Kauno kino centras „Romuva“ gegužės 22 – 26 d. kviečia pamatyti tris visomis prasmėmis gardžius filmus. Gegužės 22 d. ekrane – „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“ (Virgin and Extra: The Land of Olive Oil. Jaén, virgen y extra), įrodysiantis, kad Ispanijos regione Chaene alyvuogių aliejus ne tik esminis maisto ingredientas, bet ir gyvenimo būdas.

Gegužės 23 ir 26 d.  turite progas pamatyti filmą „Ramenai“ (Ramen Teh) apie Masato, jauną ramenų šefą, kuris palieka savo gimtąjį miestelį Japonijoje ir leidžiasi į kulinarinę kelionę po Singapūrą, ieškodamas tiesos apie savo praeitį.

2403ef6c 51b8 44a9 a522 8fc7ca822278.sized 1000x1000

Gegužės 25 d. ekrane dar vienas jaunuolis – „Šefas Flynnas“ (Chef Flynn). Virtuvės genijus, jaunasis Jamie Oliveris, gastronomijos Justinas Bieberis – taip žiniasklaidoje pristatomas ypatingais gabumais pasižymintis virtuvės šefas Flynnas McGarry. 12-os jis jau ruošė aukštajai maisto kultūrai prilygstančius šedevrus šeimos name įkurtame restoranėlyje. 15-os tapo „The New York Times Magazine“ viršelio veidu. Daugiau apie filmus skaitykite ir bilietų ieškokite čia.

Skanių ir kaunastiškų įspūdžių Lietuvos gastronomijos savaitės metu!

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis