Žadintuvas išjungtas, antklodė net traška nuo baltumo, o saulė kutena iš neįprasto kampo. Kas? Atostogos! Belieka neskubant pasiruošti dar vienai atradimų pilnai dienai, o tuomet – leistis į misiją pavadinimu „vėlyvieji pusryčiai“. Kauno gastronominiame žemėlapyje yra bent kelios vietos, pasirengusios tapti jūsų mėgstamiausiomis. Tad tikimės, kad jūsų atostogos mūsų mieste trunka ilgiau nei vieną dieną… Ir kviečiame eiti ieškoti to tobulo benedikto.
Ši Senamiesčio naujiena turi priešistorę, dėl kurios verta trenktis pusvalandį. Priešistorė vadinasi „Vanduo marse“, ten vandenlentininkai sukasi ratu, o jų triukus stebėti maloniausia nuo kranto, kapojant gardžius varškėčius. Bet tai – tik šiltuoju metų laiku, o miestiečiai valgyti juk nori visuomet. Todėl ir „Marsas Mieste“, stilingai tamsaus interjero vietelė, primenanti naktinį klubą. Užtrukus pastarajame, kitą rytą tikrai norisi kosmiškų pusryčių, kuriuos būtent čia ir gausite. Nepamirškite prieš suvalgydami nufotografuoti – instagramo algoritmams patiks. O muzikinį foną savaitgaliais kuria didžėjai. Gal tie patys, kuriuos sutikote naktį prieš?
Te neapgauna jūsų šios vietos (tiksliau, visos trys – Vilniaus ir M. Valančiaus gatvėse bei Vytauto pr., autobusų stotyje) vardas. Taip, spurgos čia šventos (nes gali būti ir veganiškos), tuo paiču dieviškos. Bet dieviški ir bagel’iai, blynai, kiaušinienės bei kiti pusryčių čempionų pasirinkimai. Visą dieną. Taip, išgirdote teisingai. Ronas Swansonas čia jaustųsi kaunastiškai.
Čia norisi ne tik pusryčiauti, o tuomet iškart vakarieniauti. Brangieji, čia norisi gyventi. Ką reikėtų daryti gyvenime, kad „Boheme House“ taptų namais?! Jei žinote, išduokite. O kol kas – susitikime šioje ypatingai kinematografišką aurą, primenančią auksinius Laikinosios sostinės metus ir Kaune kunkuliavusį tirštą bohemos gyvenimą, sukūrusioje vietoje. Tai ne viešbutis ir ne restoranas, tai šis tas daugiau. Taigi ir vėlyvuosius pusryčius čia reikia ne valgyti, o švęsti.
Kepėjas Dovydas jau tapo ne tik instagramo, bet ir visos Lietuvos legenda. Žinome ne vieną, pagaliau susiruošusį aplankyti Kauno tik dėl to, kad pamatė „Habits Bakery“ vaizdo klipą, kuriame šis nuotaikingas herojus kepa kruasanus su kramtomosios gumos skonio įdaru, vilioja sultingais sumuštiniais ar kitais konditeriniais bei kulinariniais nuotykiais. Bravo, vos prieš metus įsikūrusi kepyklėlė – tikras atradimas ir kauniečiams, ir miesto svečiams. Tiesa, net ir darbo dieną pasiruoškite pastovėti eilėje…
Netikėtai ištikus norui pasimėgauti vėlyvaisiais pusryčiais, gera žinoti, jog yra vietų, kur visą dieną laukia pamėgti pusryčių patiekalai. Grįžus vos antrą kartą barista jau prisimins, kokio stiprumo americano norite, ir su voveraitėmis ar su lašiša šiandien norėsite Benediktų. Interjeras čia primena geriausias Niujorko vieteles, o vaizdas pro langą, skaičiuojant Vienybės aikšte skubančius praeivius, vertas ir viso milijono.
Jei laisvų stalelių nėra ne vienoje iš šiame TOP 5 esančių vietų, rekomenduojame pasidomėti ir kitomis gastronominių nuodėmių galimybėmis. Tarp jų – Vytauto parke veikiantis restoranėlis „Park Avenue“, netoli „Boheme House“ esantis „Brunch Bar“ (šiuo metu neveikia), Laisvės alėjoje įsikūrę „Holas“, „Talutti Tex Mex“, „Bistronomė“, čia pat išsirikiavusios kepyklėlės ir, žinoma, viešbučių restoranai. Skanaus!