lt
2019-06-27 į sąrašą

Tarp 2019 m. geriausių Lietuvos restoranų – penkios Kauno pažibos

Į topą grįžo „Dia“, sėkmė nusišypsojo ir Klaipėdos ambasadoriams, Pažaislio vienuolyno gyventojams bei kitiems kauniečių pamiltiems restoranams.

Specialių apdovanojimų metų sostinės Pirklių klube birželio 27 įvyko projekto „30 geriausių restoranų“ atomazga ir paskelbti penki geriausi Lietuvos restoranai. Pirmoji vieta antrus metus iš eilės atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vietinės virtuvės restoranui „Džiaugsmas“. Tarp geriausiųjų visoje šalyje trisdešimtuko – ir penki kauniečių bei miesto svečių pamilti restoranai.

Pokyčiai restoranų reitinge šiemet yra mažesni nei tris praėjusius šio projekto metus. Iš pernai metų sąrašo tarp 30 geriausių šiemet neliko 6 restoranų. Tačiau atsirado lygiai tiek pat naujų vardų. Du restoranai sugrįžo į topą – tai 12-ąją vietą, aukščiausiąją iš mūsiškių, užėmęs Kauno „Dia“ ir Vilniaus „Stebuklai“ (22 vieta).

diaadiab

diac

„Dia“

O kaip sekėsi kitiems kauniečiams? Uostamiesčio herojų „Momo Grill“ antrasis kūdikis, veikiantis Karaliaus Mindaugo pr., vertinamas už savo steikus bei savaitgalio pusryčius – 15 vietoje (kartu su vyresniuoju broliu). Jau atostogoms užsidaręs Nemuno gatvės stebuklas „Nüman“ – 16 vietoje.

momocmomoa

momob

„Momo Grill“

numananumanb

numanc

„Nüman“

17 vietoje – svetingumo komplekso „Monte Pacis“, veikiančio Pažaislio vienuolyne, restoranas. Taip pat sąraše – skandinavų svečių ypač vertinama sezoninį meniu siūlanti kurybinė „uokso“ virtuvė (30 vieta). Šio restorano „burgerį“ žurnalo „Pliažo knyga“ leidėjai, beje, ką tik titulavo geriausiu Lietuvoje.

monteamonteb

montec

„Monte Pacis“

uoksasauoksasb

uoksasc

„uoksas“

Visą 2019 m. „30 geriausių restoranų“ reitingą rasite čia.

Kaip renkami geriausi šalies restoranai?

Projekto Taryba iš visų Lietuvos restoranų atrenka 60 restoranų kandidatų ir šį sąrašą atiduoda 100 Lietuvos maisto ekspertų – Gero maisto akademijos nariams. Tai –skirtingų asociacijų atstovai, taip pat restoranų atstovai, nepriklausomi maisto kritikai, Gurmanų gildijos atstovai, someljė, maisto blogeriai, žurnalistai. Jie turi pateikti anketą su savo geriausių restoranų TOP10.

Maisto vertinimas turi 70 proc. įtakos galutiniam restorano balui. Gėrimų meniu, aplinkos ir aptarnavimo kokybės vertinimai – po 10%. „30-ies geriausių“ sąrašas sudaromas skaičiuojant kiekvieno restorano vertinimo vidurkį, o ne gautą absoliutų balsų kiekį.

Visos nuotraukos: „30 geriausių restoranų“

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis

Užsisakyti naujienlaiškį